Palma de Mallorca Airport

Aeropuerto de Palma de Mallorca (in het Catalaans Aeroport de Palma-Son Sant Joan) is een luchthaven die ongeveer 8 km ten oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca ligt. Voor wat betreft passagiers is het de tweede luchthaven van Spanje. Alleen de luchthaven van Madrid, Madrid-Barajas, vervoert meer passagiers per jaar.

In de zomermaanden is het één van de drukstbezochte luchthavens van Europa. Dit komt omdat Mallorca een ideale uitvalsbasis is voor een goede strandvakantie. In nog geen vier uur vliegen ben land je al op het eiland wat vooral bekend staat om de mooie stranden en prachtige zee. Daarnaast staat het land bekend om de oude binnenstad en is er dus ook genoeg te zien.

De eerste vlucht om toeristen vanaf en naar het eiland te vervoeren vond al plaats in 1935. De toenmalige Postal Airlines (voorganger van Iberia Airlines) vloog als eerste tussen Madrid en de luchthaven van Palma de Mallorca. Een jaar later kwam er ook een lijndienst tussen Barcelona en de luchthaven van Mallorca.

In 1962 vervoerde de luchthaven voor het eerst meer dan 1 miljoen passagiers en dit groeide gestaag door. In 1980 waren dit er 7 miljoen en in 1995 waren dit er zelfs 15 miljoen. Om deze groei te realiseren is de luchthaven in de loop van tijd op veel punten uitgebreid en gemoderniseerd.

Vandaag de dag verwerkt de luchthaven jaarlijks meer dan 30 miljoen passagiers per jaar die landen en vertrekken van Palma de Mallorca Airport. Hiervoor handelt het in de zomer 66 vluchtbewegingen per uur af wat net zoals is als de grootste luchthaven van Europa London Heathrow.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Bern AirportBern
Sion AirportSion
Nador International AirportNador
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
München AirportMünchen
Stuttgart AirportStuttgart
Hannover AirportHannover
Hamburg AirportHamburg
To top