Son Sant Joan Airport

Son Sant Joan Airport bevindt zich in Palma Mallorca, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Palma Mallorca.


Tijd
Land Spanje
IATA PMI
ICAO LEPA
Tijdzone Europe/Madrid

Aeropuerto de Palma de Mallorca (in het Catalaans Aeroport de Palma-Son Sant Joan) is een luchthaven die ongeveer 8 km ten oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca ligt. Voor wat betreft passagiers is het de tweede luchthaven van Spanje. Alleen de luchthaven van Madrid, Madrid-Barajas, vervoert meer passagiers per jaar.

In de zomermaanden is het één van de drukstbezochte luchthavens van Europa. Dit komt omdat Mallorca een ideale uitvalsbasis is voor een goede strandvakantie. In nog geen vier uur vliegen ben land je al op het eiland wat vooral bekend staat om de mooie stranden en prachtige zee. Daarnaast staat het land bekend om de oude binnenstad en is er dus ook genoeg te zien.

De eerste vlucht om toeristen vanaf en naar het eiland te vervoeren vond al plaats in 1935. De toenmalige Postal Airlines (voorganger van Iberia Airlines) vloog als eerste tussen Madrid en de luchthaven van Palma de Mallorca. Een jaar later kwam er ook een lijndienst tussen Barcelona en de luchthaven van Mallorca.

In 1962 vervoerde de luchthaven voor het eerst meer dan 1 miljoen passagiers en dit groeide gestaag door. In 1980 waren dit er 7 miljoen en in 1995 waren dit er zelfs 15 miljoen. Om deze groei te realiseren is de luchthaven in de loop van tijd op veel punten uitgebreid en gemoderniseerd.

Vandaag de dag verwerkt de luchthaven jaarlijks meer dan 30 miljoen passagiers per jaar die landen en vertrekken van Palma de Mallorca Airport. Hiervoor handelt het in de zomer 66 vluchtbewegingen per uur af wat net zoals is als de grootste luchthaven van Europa London Heathrow.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Bern AirportBern
Nador International AirportNador
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Alicante-Elche AirportAlicante
Hannover AirportHannover
Stuttgart AirportStuttgart
Westchester County AirportWhite Plains

Vanaf Palma Mallorca naar Amsterdam is het 2 uur en 41 minuten minuten vliegen. De afstand is 1428 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 30 minuten.

Als je vliegt naar Spanje is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Son Sant Joan Airport wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Palma Mallorca gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Son Sant Joan Airport elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Son Sant Joan Airport is PMI. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Eurowings
Condor
Ryanair
Eurowings Europe
Air Europa

Er is momenteel geen nieuws over Son Sant Joan Airport.