Overlast op luchthaven van Mallorca door zware regenval

Zware regenval legde dinsdagmiddag de luchthaven van Mallorca lam. Vluchten onderweg naar het eiland werden omgeleid naar Barcelona. Ook in Playa de Palma, ten zuiden van de luchthaven, traden overstromingen op.

De woordvoerder van de luchthaven meldde rond 15:30 dat alle starts en landingen tot nader order waren opgeschort vanwege de hevige regenval. De vertragingen konden enkele uren duren, waarbij veel vluchten uit Duitsland en Groot-Brittannië naar Barcelona werden omgeleid.

Op het vliegveld werd rond 15:00 een neerslag van 53 liter water per vierkante meter gemeten. Video’s toonden dat diverse delen van de terminal overstroomden en de luchthaven schakelde over op een noodprotocol. Volgens overheidsgegevens viel op sommige delen van de luchthaven tot 100 liter regen per vierkante meter.

Video’s op sociale media lieten zien dat de straten van Playa de Palma, nabij de luchthaven, ook overstroomden. Het Spaanse meteorologische instituut verhoogde het weerwaarschuwingsniveau van geel naar oranje rond het middaguur.

To top