Stuttgart Airport

Stuttgart Airport is een internationale luchthaven gelegen in Stuttgart, Duitsland. Het is de zesde drukste luchthaven van Duitsland wat betreft passagiersverkeer, met meer dan 14 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven heeft twee terminalgebouwen, Terminal 1 en Terminal 3, die met elkaar verbonden zijn via een ondergronds spoorwegsysteem. Het heeft één start- en landingsbaan en kan een breed scala aan vliegtuigen aan, waaronder grotere langeafstandsvliegtuigen.

De luchthaven is op 18 april 1956 officieel geopend. Het is gebouwd om de stad Stuttgart en de omgeving te bedienen en is ontworpen om zowel binnenlandse als internationale vluchten te verwerken. In de jaren na de opening heeft de luchthaven verschillende uitbreidingen en renovaties ondergaan om aan de stijgende vraag naar luchtreizen te voldoen. Het is een hub voor enkele grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Eurowings, Lufthansa en TUIfly, en het biedt een aantal bestemmingen binnen Europa, evenals enkele langeafstandsbestemmingen. Naast gewone passagiersvluchten behandelt de luchthaven ook vrachtvluchten en is het een hub voor het verwerken van luchtvracht. De luchthaven heeft een aantal voorzieningen en diensten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en lounges. Het is ook goed verbonden met de stad Stuttgart en de omgeving via het openbaar vervoer.

De luchthaven biedt een aantal parkeeropties voor reizigers. De luchthaven heeft verschillende parkeerterreinen in de buurt van de terminalgebouwen, evenals een aantal parkeerterreinen op het terrein die een pendelbusdienst naar en van de luchthaven aanbieden. De parkeerterreinen op de luchthaven bieden zowel korte- als langetermijnparkeeropties, en de prijzen variëren afhankelijk van de verblijfsduur. Er zijn ook opties voor parkeren voor mindervaliden en laadpunten voor elektrische voertuigen.

Over het algemeen is parkeren op Stuttgart Airport relatief eenvoudig en gemakkelijk. De parkeerterreinen zijn goed aangegeven en gemakkelijk te bereiken, en de pendelbusdienst naar en van de parkeerterreinen op het terrein is efficiënt en betrouwbaar. Het is aan te raden om op voorhand een parkeerplaats te reserveren, vooral tijdens piekreistijden, om ervoor te zorgen dat u een parkeerplaats kunt bemachtigen. Dit kan meestal via de website van de luchthaven of door contact op te nemen met de luchthaven.

  • Nieuws over Stuttgart Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Sibiu International AirportSibiu
Zurich AirportZurich
Hurghada International AirportHurghada
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
Hamburg AirportHamburg
Pula AirportPula
Amsterdam Airport SchipholAmsterdam
Kos AirportKos Island
Fuerteventura AirportFuerteventura
To top