Fuerteventura Airport

Fuerteventura Airport (ook wel Matorral Airport genoemd) is een luchthaven op het Spaanse eiland Fuerteventura. Dit is een van de eilanden van de Canarische Eilanden dat bij Spanje hoort. De luchthaven is gelegen in El Matorral ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Puerto Rosario. Voor de coronapandemie gebruikten meer dan 5 miljoen passagiers per jaar de luchthaven op Fuerteventura.

De luchthaven bestaat uit een groot terminalgebouw wat onderverdeeld is in twee verdiepingen. De begane grond is opgeplitst in een gedeelte voor aankomende vluchten en voor vertrekkende vluchten. Op de eerste verdieping vind je de vertrekhal met alle gates. In totaal is het 92.000 m2 groot en heeft een capaciteit om 8,2 miljoen passagiers per jaar te verwerken.

Op 14 december 1969 werd de luchthaven officieel geopend. Op deze dag landde er een Fokker F27 van Iberia die van Gran Canaria via Fuerteventura naar Lanzarote vloog. In 1973 begon de luchthaven (toen nog genaamd El Matorral Airport) met vluchten naar verschillende Europese steden. Dit werd gedaan door de luchtvaartmaatschappij Condor die bijvoorbeeld van Düsseldorf naar Fuerteventura vloog. In de jaren erop nam het aantal passagiers elk jaar toe en werden er verschillende aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het beeft voldoen aan de wensen van de passagiers. 

In 1994 werd er gebouwd aan de terminal die tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt. Naast de terminal werd er ook een taxibaan parallel aan de landingsbaan en een nieuwe toegangsweg gemaakt. Met deze aanpassingen werd het mogelijk om meer dan 5 miljoen passagiers per jaar te verwerken en tijdens de vakantieperiode zelfs 3100 passagiers per uur.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Stuttgart AirportStuttgart
Hamburg AirportHamburg
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Tenerife South AirportTenerife
Lanzarote AirportLanzarote
Hannover AirportHannover
London Gatwick AirportLonden
Adolfo Suarez Madrid-Barajas AirportMadrid
To top