Ryanair start nieuwe routes vanaf Bristol Airport

Ryanair heeft zes nieuwe routes vanaf Bristol Airport aangekondigd voor de zomer. De luchtvaartmaatschappij, met vijf vliegtuigen gestationeerd op deze luchthaven, vliegt nu naar 36 bestemmingen vanuit Bristol. De nieuwe bestemmingen zijn Kopenhagen in Denemarken, Fuerteventura in de Canarische Eilanden, Marrakesh in Marokko, Praag in Tsjechië, Sofia in Bulgarije, en Tirana in Albanië.

Ryanair heeft 500 miljoen dollar geïnvesteerd in Bristol wat zorgt voor meer dan 1400 banen. Dit is inclusief 150 posities voor piloten, cabinepersoneel en technici. Het aantal passagiers vanuit Bristol is gegroeid tot 2,1 miljoen per jaar.

Jade Kirwan, hoofd communicatie bij Ryanair, zei: “We zijn verheugd om Ryanair’s grootste zomerschema ooit voor Bristol te lanceren, met 36 routes. Onze eerste vluchten naar Kopenhagen, Marrakesh, Sofia en Tirana zijn vorige week vertrokken en presteerden fenomenaal goed. We kijken uit naar de start van onze eerste vluchten naar Fuerteventura en Praag in juli.”

Twee van Ryanair’s vliegtuigen in Bristol zijn Boeing 737 Gamechanger-toestellen – nieuwe high-tech jets die de CO2-uitstoot met 16% en geluidsemissies met 40% verminderen.

Dave Lees, CEO van Bristol Airport, zei: “We verwelkomen de inzet van de efficiëntere ‘Gamechanger’-vliegtuigen vanaf Bristol Airport en kijken ernaar uit om samen met Ryanair hun routenetwerk te ontwikkelen en het gebruik van stillere en milieuvriendelijkere operaties in de toekomst te vergroten.”

Lees voegde toe: “We zijn ook blij met de uitbreiding van Ryanair’s vluchtprogramma voor 2024. Het is een duidelijk teken van vertrouwen in de regio voor luchtverkeer. Het uitbreiden van Ryanair’s routenetwerk en het toevoegen van nieuwe routes, waaronder naar Tirana, Albanië, biedt klanten een grotere keuze aan bestemmingen en flexibiliteit in verblijfsduur, zonder dat zij naar andere luchthavens hoeven te reizen voor hun vluchten.”

Ryanair exploiteert jaarlijks ongeveer 615 routes van en naar Groot-Brittannië met een vloot van 118 in het VK gevestigde vliegtuigen.

To top