Grootste passagiersvliegtuig landt onverwachts op Brussels Airport

Brussels Airport werd vrijdag verrast door een onverwacht bezoek van een Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel, eigendom van Emirates, was eigenlijk op weg naar Londen Gatwick vanuit Dubai, maar moest uitwijken naar Zaventem. Een incident met een ander vliegtuig op Gatwick, waarvan de remmen oververhit raakten, blokkeerde tijdelijk de landingsbaan, waardoor de A380 moest omleiden.

De A380, bekend als de superjumbo vanwege zijn enorme afmetingen en twee dekken, is een zeldzame verschijning op Brussels Airport. De laatste keer dat het type officieel werd verwelkomd was in april 2018, voor de inauguratie van een nieuwe driedubbele instapbrug, speciaal ontworpen voor dit vliegtuig. Hoewel Emirates dagelijks vluchten van en naar Zaventem uitvoert, worden deze normaal gesproken uitgevoerd met een ander vliegtuigtype. Na de tussenstop in Brussel, vloog de A380 door naar Londen.

To top