Gatwick

Gatwick bevindt zich in Londen, Verenigd Koninkrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Londen.


Tijd
Land Verenigd Koninkrijk
IATA LGW
ICAO EGKK
Tijdzone Europe/London

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
Istanbul AirportIstanbul
Malta International AirportValletta
Istanbul Atatuerk AirportBakırköy, Istanbul
Toronto Pearson International AirportToronto
Amsterdam Airport SchipholAmsterdam
Aeroport Geneve-CointrinGeneva
Heraklion International AirportHeraklion
Ibiza AirportIbiza

Vanaf Londen naar Amsterdam is het 55 minuten minuten vliegen. De afstand is 363 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 53 minuten.

Als je vliegt naar Verenigd Koninkrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Gatwick wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Pound (valutacode GBP). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Londen gebruiken ze type G(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Gatwick elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Gatwick is LGW. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
EasyJet
British Airways
Iberia Express
Wizz Air UK
Wizz Air

Er is momenteel geen nieuws over Gatwick.