London Gatwick Airport meest stressvolle luchthaven

Vakantiegangers die naar London Gatwick Airport reizen, worden geadviseerd zich voor te bereiden op een stressvolle reis. Dit vliegveld is namelijk gerangschikt als het meest stressvolle vliegveld van Europa.

Volgens de ranglijst van de meest stressvolle vliegvelden ter wereld door VisaGuide.World, scoort London Gatwick het hoogst van alle 30 onderzochte luchthavens. Dit komt vooral door het hoge percentage jaarlijkse vertragingen (41,1%). Bovendien ligt het vliegveld ongeveer 43 kilometer van het stadscentrum en is de passagiersdichtheid 4,89 per vierkante meter.

Andere drukke Europese luchthavens met hoge annuleringspercentages:

Istanbul Airport in Turkije heeft een groot aandeel jaarlijkse vertragingen van 31,5% in 2023.
Heathrow Airport in het VK, wereldwijd het vijfde meest stressvolle vliegveld, ontvangt jaarlijks ongeveer 61,6 miljoen passagiers, met een vertragingspercentage van 40,5% en een passagiersdichtheid van 5,08 op een oppervlakte van 12 miljoen vierkante meter. De afstand tot het stadscentrum is 28 kilometer, een rit van ongeveer 20 minuten.
Antalya Airport in Turkije staat internationaal op de 21e plaats, met 24,2% van de vluchten die jaarlijks vertraagd of geannuleerd worden.
De scores van de meest stressvolle luchthavens in Europa zijn:

London Gatwick Airport (VK) – 52 punten
Istanbul Airport (Turkije) – 42,79 punten
Heathrow Airport (VK) – 37,13 punten
Antalya Airport (Turkije) – 22,23 punten
Acht van de 30 luchthavens wereldwijd bevinden zich in de Europese Unie, wat aangeeft dat deze hubs bijzonder druk zijn:

Munich Airport in Duitsland ontvangt ongeveer 31,6 miljoen mensen met een dichtheid van 2,01 personen en scoort 40,43 punten.
Fiumicino International Airport in Italië volgt op de tweede plaats met een verkeer van 29,3 miljoen passagiers en een score van 35,12.
Andere drukke en stressvolle luchthavens zijn Charles de Gaulle Airport (Frankrijk), Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport (Spanje), Amsterdam Airport Schiphol (Nederland), Frankfurt Airport (Duitsland), en Josep Tarradellas Barcelona–El Prat Airport.

To top