Heathrow

Heathrow bevindt zich in Londen, Verenigd Koninkrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Londen.


Tijd
Land Verenigd Koninkrijk
IATA LHR
ICAO EGLL
Tijdzone Europe/London

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Madeira AirportFunchal
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Hamburg AirportHamburg
Heraklion International AirportHeraklion
Ibiza AirportIbiza
Brussels AirportBrussel
Cape Town International AirportCape Town
Hamad International AirportDoha
John F. Kennedy International AirportNew York
Dallas/Fort Worth International AirportDallas-Fort Worth

Vanaf Londen naar Amsterdam is het 49 minuten minuten vliegen. De afstand is 370 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 47 minuten.

Als je vliegt naar Verenigd Koninkrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Heathrow wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Pound (valutacode GBP). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Londen gebruiken ze type G(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Heathrow elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Heathrow is LHR. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
British Airways
Qatar Airways
Iberia
Air Canada
Eurowings