Heathrow Airport blijft groeien

Heathrow Airport heeft een recordaantal passagiers bereikt. Tussen 1 juni 2023 en 31 mei 2024 reisden er 81,5 miljoen passagiers via de luchthaven. Dat is 9,9 miljoen meer is dan het jaar ervoor.

Er was een toename van 17% in binnenlandse vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk, gedeeltelijk veroorzaakt door een besluit van premier Rishi Sunak om de Air Passenger Duty (APD) voor binnenlandse vluchten te halveren. Vluchten naar de Europese Unie stegen met 11,1% en naar Noord-Amerika met 11,7%. De grootste stijging was echter naar bestemmingen in Azië en de Stille Oceaan, met een toename van 36,6%.

Voor de toekomst verwacht Heathrow nog meer groei, met een verwachte 30 miljoen passagiers deze zomer en een prognose van 82,4 miljoen passagiers voor 2024.

To top