Chaos op Heathrow Airport

Op Londen Heathrow Airport zijn vandaag chaotische taferelen vastgelegd. Honderden medewerkers van de Border Force zijn in staking gegaan, wat heeft geleid tot lange wachtrijen bij de paspoortcontrole. De driedaagse staking die begon op vrijdag duurt tot en met maandag.

Dit betekent dat gezinnen die terugkeren naar het VK na de vakantie vertragingen kunnen verwachten op het drukste vliegveld van het land. De staking heeft invloed op de terminals 2, 3, 4 en 5. Vooral in Terminal 5, een belangrijk knooppunt voor British Airways en haar zustermaatschappij Iberia, zijn lange rijen en problemen.

De actie is een gevolg van een geschil over dienstroosters. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat de officieren de keuze hebben gekregen om over te stappen naar het nieuwe rooster, elders te worden ingezet of te vertrekken.

Ter ondersteuning van de stakende werknemers is een petitie gestart. Fran Heathcote, algemeen secretaris van de vakbond Public and Commercial Services (PCS), verklaarde: “Wij roepen alle vakbondsleden en het publiek op om deze petitie te steunen en het management van de Border Force op te roepen om dit ongewenste en onwerkbaar rooster af te schaffen dat al ellende heeft veroorzaakt voor onze leden.”

“PCS heeft herhaaldelijk gevraagd om meer flexibiliteit in het nieuwe rooster, maar het management weigert te luisteren. Totdat zij dit doen en voorstellen doen om het rooster te verbeteren, zal het geschil voortduren.”

To top