Bommelding op Ibiza Airport

Valse bommeldingen vormen een toenemend probleem voor vliegvelden, zoals recent op Ibiza. Een Ryanair-vlucht naar Milaan werd donderdag vertraagd door zo’n melding, waardoor het vliegveld ruim een uur gesloten was.

Op 20 juni 2024, om 15.30 uur, stond Ryanair-vlucht FR8335 van Ibiza naar Milaan op het punt van vertrek toen een passagier een bommelding maakte. Dit resulteerde in een snelle evacuatie van het vliegtuig en de melding aan de autoriteiten, wat leidde tot de tijdelijke sluiting van het vliegveld.

Brandweer, politie en explosievenexperts reageerden snel. Na onderzoek bleek de bommelding vals. Hierdoor werden sommige vluchten omgeleid en ondervonden andere aanzienlijke vertragingen.

Ryanair benadrukt dat de veiligheid van passagiers voorop staat en volgde strikte veiligheidsprotocollen. Na een veiligheidscontrole werd de vlucht naar Milaan hervat.

To top