Gemeente Amsterdam is teleurgesteld in Schiphol

De Amsterdamse wethouder Hester van Buren heeft haar teleurstelling uitgesproken over de onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan op Schiphol deze zomer. Vanwege deze werkzaamheden, die duren van 17 juni tot half september, worden andere banen meer gebruikt. Dit zorgt voor extra vlieglawaai in grote delen van Amsterdam en omliggende gemeenten. Van Buren noemt de timing “totaal onverwacht” en wijst op de impact op omwonenden die de zomer in de stad doorbrengen zonder de mogelijkheid om zelf op vakantie te gaan.

De wethouder bekritiseert ook de communicatie van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), die zij beschrijft als “verhullend” en “zonder de benodigde empathie”. Ze roept de minister op om met Schiphol en LVNL maatregelen te bespreken die daadwerkelijk de overlast voor omwonenden verminderen en vraagt om een verklaring waarom de informatievoorziening zo laat was.

Andere gemeenten zoals Amstelveen en Uithoorn uiten eveneens hun onvrede over de toegenomen vliegbewegingen en de daaruit voortvloeiende overlast, met een beroep op Schiphol voor betere toekomstige planning en communicatie om dergelijke situaties te voorkomen.

To top