Hevige turbulentie veroorzaakt noodlanding Singapore Airlines

Een vliegtuig van Singapore Airlines maakte een noodlanding nadat het in hevige turbulentie terechtkwam. Het toestel daalde binnen vijf seconden 54 meter. Mensen zonder gordel werden uit hun stoel gelanceerd, blijkt uit onderzoek.

Het incident gebeurde boven Zuid-Myanmar op een hoogte van ruim 11 kilometer. Een 73-jarige man overleed vermoedelijk aan een hartaanval door de turbulentie. Er zijn nog 26 mensen in het ziekenhuis.

Het vliegtuig, op weg van Londen naar Singapore, had 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord. Het maakte een noodlanding in Thailand.

Onderzoekers, waaronder het transportministerie van Singapore, de Amerikaanse NTSB en Boeing, zijn betrokken bij de zaak. Uit de vluchtgegevens blijkt dat een opwaartse luchtstroom het vliegtuig eerst omhoogstuwde. Het automatische stuursysteem probeerde vervolgens te corrigeren, maar kon de snelle daling niet voorkomen.

To top