Zurich

Zurich bevindt zich in Zurich, Zwitserland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Zurich.


Tijd
Land Zwitserland
IATA ZRH
ICAO LSZH
Tijdzone Europe/Zurich

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Washington Dulles International AirportWashington, DC
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Westerland / SyltWesterland
Hamburg AirportHamburg
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Bern AirportBern
Stuttgart AirportStuttgart
Nürnberg AirportNürnberg
Oslo Airport, GardermoenOslo

Vanaf Zurich naar Amsterdam is het 43 minuten minuten vliegen. De afstand is 605 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 34 minuten.

Als je vliegt naar Zwitserland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Zurich wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Franc (valutacode CHF). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Zurich gebruiken ze type J(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Zurich elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Zurich is ZRH. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Eurowings
Condor
Helvetic
Swiss
Iberia

Er is momenteel geen nieuws over Zurich.