Franz Josef Strauss

Franz Josef Strauss bevindt zich in München, Duitsland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf München.


Tijd
Land Duitsland
IATA MUC
ICAO EDDM
Tijdzone Europe/Berlin

München Airport, ook bekend als Munich Airport of Franz Josef Strauss Airport, is de internationale luchthaven van München, de hoofdstad en grootste stad van de Duitse deelstaat Beieren. De luchthaven ligt ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van München. München Airport is de tweedrukste luchthaven in Duitsland en een van de drukste luchthavens in Europa.

München Airport heeft twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2, die met een trein en busdienst verbonden zijn. Terminal 1 bedient voornamelijk internationale vluchten, terwijl Terminal 2 voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten bedient. De luchthaven heeft een capaciteit van tot 50 miljoen passagiers per jaar. De terminals bieden een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een duty-free winkel. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven.

München Airport heeft twee landingsbanen. De eerste landingsbaan is 4.000 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de noord-zuidrichting. De tweede landingsbaan is 4.400 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de oost-westrichting. Beide landingsbanen worden gebruikt door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbanen zijn voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoen aan de internationale veiligheidsstandaarden.

De luchthaven wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, Turkish Airlines en Air France, die vluchten aanbieden naar een verscheidenheid aan bestemmingen over de hele wereld. De luchthaven is goed verbonden met de stad en de omgeving, met regelmatige bus-, trein- en taxi-diensten die tussen de luchthaven en het centrum van München rijden. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld.

München Airport biedt een aantal parkeeropties voor passagiers en bezoekers. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages in de buurt van de terminalgebouwen, waardoor het gemakkelijk is om de luchthaven te bereiken. De luchthaven biedt ook een aantal parkeeropties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, waaronder korte-termijn, lange-termijn en premium parkeren.

Korte-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P20 en P22, die dicht bij de terminalgebouwen liggen en geschikt zijn voor verblijven tot twee uur. Lange-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P20, P22, P41 en P43, die op korte afstand van de terminalgebouwen liggen en geschikt zijn voor verblijven van meer dan twee uur. Premium parkeren is beschikbaar op de premium parkeerplaats P6, die dicht bij de terminalgebouwen ligt en een aantal extra voorzieningen biedt, zoals gereserveerde parkeerplaatsen, valet-service en toegang tot de lounges van de luchthaven.

Passagiers en bezoekers kunnen een parkeerplaats van tevoren reserveren via internet of via de app van de luchthaven. De luchthaven biedt ook een aantal diensten om het parkeren gemakkelijker te maken, zoals laadstations voor elektrische voertuigen, een autowasdienst en een autoverhuurdienst.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
John F. Kennedy International AirportNew York
Seattle-Tacoma International AirportSeattle
Hurghada International AirportHurghada
Malta International AirportValletta
Kos AirportKos Island
Heraklion International AirportHeraklion
Corfu International Airport, "Ioannis Kapodistrias"Kerkyra Island
Gran Canaria AirportGran Canaria
Tenerife South AirportTenerife

Vanaf München naar Amsterdam is het 47 minuten minuten vliegen. De afstand is 664 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 42 minuten.

Als je vliegt naar Duitsland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Franz Josef Strauss wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In München gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Franz Josef Strauss elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Franz Josef Strauss is MUC. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Lufthansa
Lufthansa Cargo
TUIFly
Eurowings
Iberia