Copenhagen Airport

De internationale luchthaven van Kopenhagen is Copenhagen Airport of in het Deens Københavns Lufthavn. Dit is de grootste luchthaven van Scandinavië en daarnaast ook een van de oudste internationale luchthavens van Europa. In 2019 bezochten bijna 31 miljoen passagiers de luchthaven. De luchthaven is gevestigd op het eiland Amager ongeveer acht kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Kopenhagen. 

Voor Scandinavian Airlines is het een belangrijkste hub en ook voor Sunclass Airlines en Norwegian Air is het uitvalsbasis. Rond de zestig verschillende luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven. Ruim 83% van de passagiers dat via de luchthaven vliegt gaat van of naar andere Europese luchthavens. De rest vliegt naar andere Deense luchtavens of het zijn intercontinentale vluchten.

Copenhagen Airport heette oorspronkelijk Kastrup Airport, naar het kleine stadje Kastrup, nu onderdeel van de gemeente Tårnby. De formele naam is nog steeds Copenhagen Airport, Kastrup, om het te onderscheiden van Roskilde Airport.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Lisbon Humberto Delgado AirportLissabon
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
München AirportMünchen
Istanbul Atatuerk AirportBakırköy, Istanbul
Istanbul AirportIstanbul
Sonderborg AirportSønderborg
Stockholm Arlanda AirportStockholm
Oslo Airport, GardermoenOslo
To top