Kastrup

Kastrup bevindt zich in Kopenhagen, Denemarken. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Kopenhagen.


Tijd
Land Denemarken
IATA CPH
ICAO EKCH
Tijdzone Europe/Copenhagen

De internationale luchthaven van Kopenhagen is Copenhagen Airport of in het Deens Københavns Lufthavn. Dit is de grootste luchthaven van Scandinavië en daarnaast ook een van de oudste internationale luchthavens van Europa. In 2019 bezochten bijna 31 miljoen passagiers de luchthaven. De luchthaven is gevestigd op het eiland Amager ongeveer acht kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Kopenhagen. 

Voor Scandinavian Airlines is het een belangrijkste hub en ook voor Sunclass Airlines en Norwegian Air is het uitvalsbasis. Rond de zestig verschillende luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven. Ruim 83% van de passagiers dat via de luchthaven vliegt gaat van of naar andere Europese luchthavens. De rest vliegt naar andere Deense luchtavens of het zijn intercontinentale vluchten.

Copenhagen Airport heette oorspronkelijk Kastrup Airport, naar het kleine stadje Kastrup, nu onderdeel van de gemeente Tårnby. De formele naam is nog steeds Copenhagen Airport, Kastrup, om het te onderscheiden van Roskilde Airport.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Lisbon Humberto Delgado AirportLissabon
München AirportMünchen
Istanbul Atatuerk AirportBakırköy, Istanbul
Istanbul AirportIstanbul
Sonderborg AirportSønderborg
Stockholm Arlanda AirportStockholm
Sabiha Goekcen International AirportIstanbul
Frankfurt AirportFrankfurt

Vanaf Kopenhagen naar Amsterdam is het 45 minuten minuten vliegen. De afstand is 633 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 53 minuten.

Als je vliegt naar Denemarken is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Kastrup wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Krone (valutacode DKK). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Kopenhagen gebruiken ze type C / E / K(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Kastrup elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Kastrup is CPH. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
EasyJet
Norwegian Air International
Iberia
Vueling Airlines
SAS

Er is momenteel geen nieuws over Kastrup.