Groei voor Copenhagen Airport

Copenhagen Airport registreerde in mei 2024 meer dan 2,7 miljoen passagiers, de drukste lentemaand in zes jaar. Op 12 mei, aan het einde van de Hemelvaartsdagvakantie en de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö, werd een nieuw dagrecord gevestigd met 107.514 passagiers.

De totale passagierstelling voor mei was 2.734.403, een stijging van 14% vergeleken met mei 2023. SAS, Norwegian en Ryanair meldden passagierstoenames van 18-27% ten opzichte van vorig jaar. Londen bleef de topbestemming, gevolgd door Amsterdam, Milaan en Istanbul.

Het verkeer naar Aziatische bestemmingen steeg jaar op jaar met 34%, met routes naar China die een stijging van 82% zagen. Air China zal deze zomer dagelijks vliegen tussen Kopenhagen en Beijing.

Er worden de komende drie zomermaanden tot negen miljoen passagiers verwacht. Passagiers wordt geadviseerd twee uur voor Europese vluchten en drie uur voor intercontinentale vluchten op het vliegveld te zijn vanwege de verwachte drukte.

To top