Hanover Airport

Hanover Airport bevindt zich in Hanover, Duitsland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Hanover.


Tijd
Land Duitsland
IATA HAJ
ICAO EDDV
Tijdzone Europe/Berlin

Hannover Airport, ook bekend als Hannover-Langenhagen Airport, is de internationale luchthaven van Hannover, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De luchthaven ligt in Langenhagen, ongeveer 11 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Hannover. De luchthaven fungeert als hub voor Eurowings en als focusstad voor Ryanair.

Hannover Airport heeft een enkele terminal, met een capaciteit van tot 15 miljoen passagiers per jaar. De terminal heeft drie verdiepingen, met vertrekken op de bovenste verdieping, aankomsten op de onderste verdieping en een tussenverdieping met winkels, restaurants en andere voorzieningen. De luchthaven biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder duty-free winkels, wisselkantoren, geldautomaten, autoverhuur en bagageopslag. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven.

Hannover Airport is goed verbonden met het stadscentrum en andere bestemmingen in de regio. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto, via de A352-snelweg die direct naar de luchthaven leidt. Er is ook een regelmatige busverbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum, en een shuttle-service die tussen de luchthaven en het hoofdstation van Hannover rijdt.

De luchthaven heeft twee landingsbanen. De eerste landingsbaan is 4.000 meter lang en 60 meter breed en is gelegen in de westelijke richting. De tweede landingsbaan is 3.600 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de oostelijke richting. Beide landingsbanen zijn bedoeld voor het gebruik door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbanen zijn voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoen aan de internationale veiligheidsstandaarden.

Hannover Airport is een belangrijk luchtvaartknooppunt in Duitsland en is gebruikt door zowel luchtvaartmaatschappijen als chartervluchten. Het is een van de drukste luchthavens in Duitsland en biedt vluchten naar vele bestemmingen binnen Europa en daarbuiten.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
Jerez AirportJerez de la Frontera
München AirportMünchen
Fuerteventura AirportFuerteventura
Tenerife South AirportTenerife
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Lanzarote AirportLanzarote
Gran Canaria AirportGran Canaria
Menorca AirportMenorca Island
Faro AirportFaro

Vanaf Hanover naar Amsterdam is het 53 minuten minuten vliegen. De afstand is 335 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 58 minuten.

Als je vliegt naar Duitsland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Hanover Airport wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Hanover gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Hanover Airport elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Hanover Airport is HAJ. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
TUIFly
Eurowings Europe
Eurowings
Lufthansa
Lufthansa Cargo

Er is momenteel geen nieuws over Hanover Airport.