Gran Canaria

Gran Canaria bevindt zich in Las Palmas, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Las Palmas.


Tijd
Land Spanje
IATA LPA
ICAO GCLP
Tijdzone Atlantic/Canary

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Hannover AirportHannover
London Gatwick AirportLonden
Adolfo Suarez Madrid-Barajas AirportMadrid
Lisbon Humberto Delgado AirportLissabon
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Hassan I AirportEl Aaiún
Mohammed V International AirportCasablanca
Helsinki-Vantaa AirportHelsinki

Vanaf Las Palmas naar Amsterdam is het 4 uur en 47 minuten minuten vliegen. De afstand is 3182 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 4 uur en 37 minuten.

Als je vliegt naar Spanje is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Gran Canaria wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Las Palmas gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Gran Canaria elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Gran Canaria is LPA. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Binter Canarias
Azores Airlines
Ryanair
Condor
TUIFly

Er is momenteel geen nieuws over Gran Canaria.