Zware schade aan vliegtuig vanaf Palma de Mallorca naar Wenen

Een Airbus A320 van Austrian Airlines heeft tijdens een vlucht van Palma de Mallorca naar Wenen zware schade opgelopen door een hagelbui. Het incident vond plaats toen het vliegtuig gisteren boven Oostenrijk vloog. De piloten maakten een noodmelding vanwege verbrijzelde cockpitramen en schade aan de neus en enkele panelen van het vliegtuig. Ondanks de schade wisten de piloten het toestel veilig aan de grond te zetten in Wenen waar de passagiers normaal konden uitstappen zonder gewonden.

De weerradar had het noodweer niet gedetecteerd, waardoor de piloten door beschadigde ramen nauwelijks zicht hadden. Austrian Airlines heeft een technisch team ingezet om de schade te onderzoeken en te repareren die naar schatting in de honderdduizenden euro’s loopt.

To top