Valencia

Valencia bevindt zich in Manises, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Manises.


Tijd
Land Spanje
IATA VLC
ICAO LEVC
Tijdzone Europe/Madrid

Valencia Airport (in het Spaans Aeropuerto de Valencia) wordt ook wel Manises Airport genoemd. In termen van passagiers is het de tiende luchthaven van Spanje. Het ligt 8 kilometer ten westen van de stad Valencia in de gemeente Manises en was vervoerde voor de coronapandemie ruim 8 miljoen passagiers per jaar. 

De luchthaven is de belangrijkste hub voor Iberia's regionale budgetmaatschappij Air Nostrum. Ryanair gebruikte de luchthaven vanaf 2007 als belangrijke hub, maar besloot een jaar later de hub alweer te sluiten in verband met een discussie over subsidies. In 2011 opende Ryanair opnieuw de hub.

in 2009 vertrok de eerste vlucht over de Atlantische Oceaan vanaf de luchthaven. Delta Air Lines vertrok in juni 2009 met een Boeing 757 naar New York. In eerste instantie zou deze route het hele jaar gebruikt worden alleen een paar weken besloot Delta Air Lines om de vlucht seizoensgebonden te maken. Dit door het lage aantal vliegtickets dat verkocht werd voor deze route. In 2012 nam de vraag nog verder af en stegen de brandstofkosten waardoor er gestopt werd met deze route.

De luchthaven op Valencia heeft één terminal dat in drie fasen gebouwd is. De hal aan de landzijde heeft drie inchecklocaties. Dit is het nieuwste gedeelte. Incheckbalies 13-42 bevinden zich in het oudste hoofdgebouw. 

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Cluj-Napoca International AirportCluj-Napoca
Ibiza AirportIbiza
Zurich AirportZurich
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
München AirportMünchen
Chisinau International AirportChişinău
Malaga AirportMálaga
Istanbul Atatuerk AirportBakırköy, Istanbul
Istanbul AirportIstanbul

Vanaf Manises naar Amsterdam is het 2 uur en 45 minuten minuten vliegen. De afstand is 1481 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 34 minuten.

Als je vliegt naar Spanje is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Valencia wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Manises gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Valencia elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Valencia is VLC. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Ryanair
Iberia
Vueling Airlines
Air Europa
Ten Airways

Er is momenteel geen nieuws over Valencia.