Charles De Gaulle

Charles De Gaulle bevindt zich in Parijs, Frankrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Parijs.


Tijd
Land Frankrijk
IATA CDG
ICAO LFPG
Tijdzone Europe/Paris

Paris Charles de Gaulle Airport (of zoals de Fransen het noemen Aéroport de Paris-Charles-de-Gaulle) is de belangrijkste luchthaven van Frankrijk. Het is geopend in 1974 ten noordoosten van de Parijs en is vernoemd naar de militair en politicus Charles André Joseph Marie de Gaulle. Het dient als belangrijkste hub voor de luchtvaartmaatschappij Air France en wordt daarnaast ook gebruikt door maatschappijen die zijn aangesloten bij Star Alliance, Oneworld en Sky Team. Ook veel budgetmaatschappijen zoals easyJet en Vueling gebruiken de luchthaven. De luchthaven wordt beheerd door Groupe ADP dat tevens verantwoordelijk is voor de andere luchthavens in Parijs.

Voor de corona pandemie in 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 75 miljoen passagiers. Hiermee behoorde Paris Charles de Gaulle Airport tot de top 10 luchthavens in de wereld en de op een na drukste luchthaven van Europa (na Heathrow in Londen). In termen van vrachtverkeer is de luchthaven de elfde drukste ter wereld en de drukste van Europa, met een verwerking van 2.102.268 ton vracht in 2019.  Het is ook de luchthaven die door de meeste luchtvaartmaatschappijen wordt bediend, met meer dan 105 luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven actief zijn.

De luchthaven heeft drie teminals. Terminal 1 is de oudste en ligt tegenover Terminal 3. Terminal 2 bevindt zich aan de andere kant en is onderverveeld in 7 subterminals (2A tot en met 2G). In eerste instantie is Terminal 2 opgericht voor Air France, maar inmiddels wordt het ook gebruikt door andere luchtvaartmaatschappijen. Terminals 2A tot 2F zijn onderling met elkaar verbonden door loopbruggen. Terminal 2G is verbonden met een shuttlebus. Budgetmaatschappijen maken voornamelijk gebruikt van Terminal 3. De CDGVAL lightrail-shuttle verbindt Terminal 2 met Terminals 1/3 en hun parkeerplaatsen.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Iasi International AirportIaşi
Chicago O'Hare International AirportChicago
Miami International AirportMiami
Zurich AirportZurich
Valencia AirportValencia
Lynden Pindling International AirportNassau
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
Fes-Saiss AirportFes
Angads AirportOujda

Vanaf Parijs naar Amsterdam is het 58 minuten minuten vliegen. De afstand is 399 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 47 minuten.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
HOP!
Hop!-Airlinair
Air France
KLM
EasyJet