Charles De Gaulle

Charles De Gaulle bevindt zich in Parijs, Frankrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Parijs.


Tijd
Land Frankrijk
IATA CDG
ICAO LFPG
Tijdzone Europe/Paris

Vanaf Parijs naar Amsterdam is het 51 minuten minuten vliegen. De afstand is 399 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 40 minuten.

Als je vliegt naar Frankrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Charles De Gaulle wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Parijs gebruiken ze type E(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Charles De Gaulle elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Charles De Gaulle is CDG. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.