Elmas

Elmas bevindt zich in Cagliari, Italië. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Cagliari.


Tijd
Land Italië
IATA CAG
ICAO LIEE
Tijdzone Europe/Rome

Cagliari Elmas Airport is de internationale luchthaven op het Italiaanse eiland Sardinië. De luchthaven is geopend op 3 mei 1937 en heeft zich sindsdien ontwikkelt tot de belangrijkste luchthaven van het eiland. Andere luchthavens op Sardinië zijn Alghero en Olbia-Costa Smeralda

in 2003 is de terminal uitgebreid met 6 bruggen voor passagiers om het vliegtuig te boarden. Deze terminal is geschikt om vier miljoen passagiers per jaar te vervoeren en in 2018 verwerkte het voor het eerst iets meer dan 4 miljoen door het toenemende toerisme op Sardinië. In totaal bezochten 4.370.014 passagiers de luchthaven. De naam van de terminal is Mario Mameli. Vernoemd naar een populaire bommenwerperpiloot uit de Italiaanse luchtmacht. 

Aan de zuidkant van de luchthaven bevindt zich het militaire deel van de luchthaven. Dit deel wordt ook gebruikt voor transportvluchten.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
London Gatwick AirportLonden
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Frankfurt AirportFrankfurt
Amsterdam Airport SchipholAmsterdam
Milano Linate AirportMilaan
Leonardo da Vinci-Fiumicino AirportRome
Il Caravaggio International AirportBergamo
Milano Malpensa AirportMilaan
Verona Villafranca AirportVerona

Vanaf Cagliari naar Amsterdam is het 2 uur en 46 minuten minuten vliegen. De afstand is 1489 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 35 minuten.

Als je vliegt naar Italië is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Elmas wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Cagliari gebruiken ze type C / F / L(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Elmas elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Elmas is CAG. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Austrian
Ryanair
Eurowings
Air Canada
Lufthansa

Er is momenteel geen nieuws over Elmas.