Houari Boumediene

Houari Boumediene bevindt zich in Algiers, Algerije. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Algiers.


Tijd
Land Algerije
IATA ALG
ICAO DAAG
Tijdzone Africa/Algiers

Algiers Houari Boumediene Airport, ook wel bekend als Algiers International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Algerije. De luchthaven is vernoemd naar Houari Boumediene, de tweede president van Algerije. De luchthaven ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Algiers, de hoofdstad van het land, en is gemakkelijk te bereiken via de A3, de hoofdweg van Algiers naar Oran.

Algiers Houari Boumediene Airport heeft twee terminalgebouwen, Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de oudste terminal en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, terwijl Terminal 2 wordt gebruikt voor internationale vluchten. De terminalgebouwen bieden een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, VIP-lounges en een reisbureau. Er is ook een bank en wisselkantoor beschikbaar voor passagiers die geld willen wisselen.

Vanaf Algiers Houari Boumediene Airport kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De luchthaven is goed verbonden met de belangrijkste steden in Algerije, zoals Oran, Constantine en Annaba, evenals met steden in buurlanden zoals Parijs, Londen en Frankfurt. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals Marokko, Tunesië en Turkije.

Algiers Houari Boumediene Airport heeft een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen. Er zijn ook taxi's en huurauto's beschikbaar voor passagiers die naar hun bestemming willen reizen. De luchthaven biedt ook een shuttlebusdienst naar het centrum van Algiers en andere plaatsen in de omgeving.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Lyon-Saint Exupery AirportLyon
EuroAirport Basel-Mulhouse-FreiburgBâle/Mulhouse
Lille AirportLille/Lesquin
Paris Orly AirportParijs
London Gatwick AirportLonden
Toulouse-Blagnac AirportToulouse/Blagnac
Marseille Provence AirportMarseille
Nice Cote d'Azur International AirportNice
Montreal-Pierre Elliott Trudeau International AirportMontréal

Vanaf Algiers naar Amsterdam is het 2 uur en 4 minuten minuten vliegen. De afstand is 1740 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 53 minuten.

Als je vliegt naar Algerije is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Houari Boumediene wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Dinar (valutacode DZD). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Algiers gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Houari Boumediene elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Houari Boumediene is ALG. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Air Algerie
British Airways
Turkish Airlines
ASL Airlines France
Air France

Er is momenteel geen nieuws over Houari Boumediene.