Algiers Houari Boumediene Airport

Algiers Houari Boumediene Airport, ook wel bekend als Algiers International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Algerije. De luchthaven is vernoemd naar Houari Boumediene, de tweede president van Algerije. De luchthaven ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Algiers, de hoofdstad van het land, en is gemakkelijk te bereiken via de A3, de hoofdweg van Algiers naar Oran.

Algiers Houari Boumediene Airport heeft twee terminalgebouwen, Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de oudste terminal en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, terwijl Terminal 2 wordt gebruikt voor internationale vluchten. De terminalgebouwen bieden een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, VIP-lounges en een reisbureau. Er is ook een bank en wisselkantoor beschikbaar voor passagiers die geld willen wisselen.

Vanaf Algiers Houari Boumediene Airport kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De luchthaven is goed verbonden met de belangrijkste steden in Algerije, zoals Oran, Constantine en Annaba, evenals met steden in buurlanden zoals Parijs, Londen en Frankfurt. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals Marokko, Tunesië en Turkije.

Algiers Houari Boumediene Airport heeft een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen. Er zijn ook taxi's en huurauto's beschikbaar voor passagiers die naar hun bestemming willen reizen. De luchthaven biedt ook een shuttlebusdienst naar het centrum van Algiers en andere plaatsen in de omgeving.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Lyon-Saint Exupery AirportLyon
EuroAirport Basel-Mulhouse-FreiburgBâle/Mulhouse
Lille AirportLille/Lesquin
Paris Orly AirportParijs
London Gatwick AirportLonden
Toulouse-Blagnac AirportBlagnac
Marseille Provence AirportMarseille
Nice Cote d'Azur International AirportNice
Montreal-Pierre Elliott Trudeau International AirportMontréal
To top