Borstvoeding niet toegestaan tijdens vlucht TUI

Een passagier van TUI Airlines werd gevraagd te stoppen met borstvoeding tijdens het opstijgen omdat dit anderen “ongemakkelijk” zou maken, ondanks dat haar baby van pijn huilde. Chelsea Williams, een software engineer uit Wales, vloog op 30 juli met haar man en twee kinderen van Manchester naar Algiers, Spanje. Ze zat achterin het vliegtuig om haar 5 maanden oude baby borstvoeding te geven, maar net voor het opstijgen verzocht een bemanningslid haar te stoppen. Dit ondanks dat de baby volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij bij haar op schoot zat.

Williams verklaarde op Facebook geschokt te zijn dat borstvoeding geven niet was toegestaan, wat resulteerde in hevig huilen van haar baby. Na navraag bij TUI waarom borstvoeding tijdens het opstijgen niet was toegestaan, kreeg ze te horen dat het “andere mensen ongemakkelijk zou kunnen maken”. Dit antwoord beschouwde Williams als “complete discriminatie”.

TUI veranderde later van toon en bood verontschuldigingen aan, verklarend dat ze borstvoeding op hun vluchten ten alle tijden ondersteunen en dat ze een intern onderzoek zouden starten om te zorgen dat al het personeel opnieuw getraind wordt in hun beleid dat borstvoedingvriendelijk is. Borstvoeding wordt over het algemeen aangemoedigd tijdens het opstijgen en landen om oorpijn bij baby’s te verzachten, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

To top