Sur Reina Sofia

Sur Reina Sofia bevindt zich in Tenerife, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Tenerife.


Tijd
Land Spanje
IATA TFS
ICAO GCTS
Tijdzone Atlantic/Canary

De grootste luchthaven op Tenerife is Tenerife South Airport (IATA-code: TFS), ook wel bekend als Reina Sofía Airport. Deze luchthaven ligt in het zuiden van het eiland en is de belangrijkste luchthaven voor het Canarische Eiland, met directe vluchten naar verschillende Europese steden. Tenerife North Airport (IATA-code: TFN), ook wel bekend als Los Rodeos Airport, is ook een belangrijke luchthaven op Tenerife, maar het is over het algemeen minder druk dan Tenerife South Airport.

Tenerife South Airport heeft twee landingsbanen. De luchthaven is een belangrijk toeristisch knooppunt en heeft vluchten naar veel verschillende Europese steden, evenals naar andere Canarische Eilanden en andere bestemmingen in Afrika en Noord-Amerika. Tenerife North Airport heeft ook twee landingsbanen. 

De luchthaven werd in 1978 geopend als Tenerife South-Reina Sofía Airport, naar Koningin Sofía van Spanje, om de toenemende vraag naar toerisme op het Canarische Eiland op te vangen. De luchthaven verving een oudere luchthaven, Tenerife North Airport, als de belangrijkste luchthaven van het eiland. In de jaren 80 en 90 bleef de luchthaven snel groeien en werd het een belangrijk toeristisch knooppunt voor vakantiegangers naar de Canarische Eilanden. In de 21e eeuw bleef de luchthaven verder uitbreiden en verbeteren om aan de vraag te kunnen voldoen, met de bouw van nieuwe terminals en andere voorzieningen.

Tenerife South Airport heeft drie terminals. Terminal 1 is de oudste terminal en wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten en vluchten van low-cost carriers. Terminal 2 is de belangrijkste terminal en wordt gebruikt voor de meeste reguliere vluchten, terwijl Terminal 3 voornamelijk wordt gebruikt voor vluchten van lange afstand en intercontinentale vluchten. Alle terminals zijn met elkaar verbonden via een gratis pendeldienst, zodat passagiers gemakkelijk tussen de terminals kunnen reizen.

De pendeldienst tussen de terminals van Tenerife South Airport heet de "Aero-shuttle". Dit is een gratis busdienst die passagiers naar elke terminal van de luchthaven brengt. De Aero-shuttle vertrekt om de 20 minuten en de reis duurt ongeveer 5 minuten. Passagiers kunnen de Aero-shuttle halen bij de aankomsthal van elke terminal. De dienst is bedoeld om het gemakkelijk te maken voor passagiers om van terminal naar terminal te reizen, vooral als ze moeten overstappen op een andere vlucht.

Het aantal bezoekers van Tenerife South Airport varieert sterk gedurende het jaar en is erg afhankelijk van het toeristenseizoen. De luchthaven ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Volgens gegevens van 2019 was het aantal passagiers dat de luchthaven passeerde meer dan 18 miljoen.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Stuttgart AirportStuttgart
München AirportMünchen
Frankfurt AirportFrankfurt
Brussels AirportBrussel
Hannover AirportHannover
London Gatwick AirportLonden
Adolfo Suarez Madrid-Barajas AirportMadrid
Lisbon Humberto Delgado AirportLissabon
Newark Liberty International AirportNewark

Vanaf Tenerife naar Amsterdam is het 4 uur en 50 minuten minuten vliegen. De afstand is 3224 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 4 uur en 41 minuten.

Als je vliegt naar Spanje is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Sur Reina Sofia wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Tenerife gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Sur Reina Sofia elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Sur Reina Sofia is TFS. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Wizz Air
Tara Air
Brussels Airlines
Condor
Yute Air Alaska

Er is momenteel geen nieuws over Sur Reina Sofia.