Adolfo Suarez Madrid-Barajas Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport of Madrid–Barajas Airport is de belangrijkste luchthaven van Madrid en zelfs van Europa. In het afgelopen jaar zijn meer dan 50 miljoen passagiers geland of vertrokken vanaf deze luchthaven.

De luchthaven is geopend in 1928 en als snel gegroeid tot de belangrijkste luchthaven van Spanje. Madrid–Barajas Airport bevindt zich op 9 kilometer van het financiele district van Madrid en op 13 kilometer vanaf Puerta del Sol. Dit is het centrale plein van de hoofdstad van Spanje. De naam van de luchthaven is afgeleid van het aangrenzende district Barajas dat een eigen metrostation heeft dat de luchthaven bedient.

Madrid–Barajas Airport wordt onder andere door Iberia gebruikt als hub. Ook andere luchtvaartmaatschappijen gebruiken de luchthaven als Europese hub voor vluchten naar Latijns Amerika. Hiervoor is de luchthaven opgedeeld in vijf grote terminals.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Jose Marti International AirportHavana
Cancun International AirportCancún
Cibao International AirportSantiago
Las Americas International AirportSanto Domingo
Punta Cana International AirportPunta Cana
Abeid Amani Karume International AirportZanzibar
Newark Liberty International AirportNewark
San Francisco International AirportSan Francisco
To top