Bordeaux-Merignac Airport

Bordeaux Airport, ook bekend als Bordeaux-Mérignac Airport of Aéroport de Bordeaux-Mérignac, is een luchthaven gelegen in de stad Mérignac, vlakbij Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. De luchthaven heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De eerste vluchten op de luchthaven vonden plaats in 1919, toen de Franse militairen een vliegveld op de site vestigden. In de jaren 20 begonnen commerciële vluchten vanaf de luchthaven, met Air Union die vluchten naar Parijs aanbood. In de jaren 30 onderging de luchthaven significante uitbreiding en modernisering, met de bouw van een nieuw terminalgebouw en een betonnen landingsbaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven gebruikt door de Duitse militairen, en na de oorlog werd het teruggegeven aan de Franse controle. In de jaren 50 en 60 zag de luchthaven verdere uitbreiding en modernisering, met de bouw van een nieuwe terminal en de verlenging van de landingsbaan. In de daaropvolgende decennia bleef de luchthaven groeien, met de toevoeging van nieuwe terminals, poorten en andere voorzieningen. 

Het is de zevende drukste luchthaven van Frankrijk, die in 2019 meer dan 7,5 miljoen passagiers heeft gediend. De luchthaven heeft twee terminals, Terminal A voor binnenlandse en Europese vluchten en Terminal B voor internationale vluchten. De luchthaven heeft een reeks voorzieningen en diensten voor passagiers, waaronder duty-free winkels, restaurants en autoverhuurkantoren. Er is ook een VIP-lounge beschikbaar voor reizigers. Bordeaux Airport is een hub voor Air France en dient als basis voor easyJet en Ryanair. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto, met de snelweg A630 in de buurt, en er is ook een shuttlebusdienst beschikbaar vanuit het stadscentrum. De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoernetwerk van de regio, met treinen en bussen die regelmatig vanaf de luchthaven naar de stad en de omgeving rijden.
  • Nieuws over Bordeaux-Merignac Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Fes-Saiss AirportFes
London Gatwick AirportLonden
Heraklion International AirportHeraklion
Corfu International Airport, "Ioannis Kapodistrias"Kerkyra Island
Santorini AirportSantorini Island
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Nice Cote d'Azur International AirportNice
Lyon-Saint Exupery AirportLyon
To top