Bordeaux-Mérignac Airport

Bordeaux-Mérignac Airport bevindt zich in Bordeaux, Frankrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Bordeaux.


Tijd
Land Frankrijk
IATA BOD
ICAO LFBD
Tijdzone Europe/Paris

Bordeaux Airport, ook bekend als Bordeaux-Mérignac Airport of Aéroport de Bordeaux-Mérignac, is een luchthaven gelegen in de stad Mérignac, vlakbij Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. De luchthaven heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De eerste vluchten op de luchthaven vonden plaats in 1919, toen de Franse militairen een vliegveld op de site vestigden. In de jaren 20 begonnen commerciële vluchten vanaf de luchthaven, met Air Union die vluchten naar Parijs aanbood. In de jaren 30 onderging de luchthaven significante uitbreiding en modernisering, met de bouw van een nieuw terminalgebouw en een betonnen landingsbaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven gebruikt door de Duitse militairen, en na de oorlog werd het teruggegeven aan de Franse controle. In de jaren 50 en 60 zag de luchthaven verdere uitbreiding en modernisering, met de bouw van een nieuwe terminal en de verlenging van de landingsbaan. In de daaropvolgende decennia bleef de luchthaven groeien, met de toevoeging van nieuwe terminals, poorten en andere voorzieningen. 

Het is de zevende drukste luchthaven van Frankrijk, die in 2019 meer dan 7,5 miljoen passagiers heeft gediend. De luchthaven heeft twee terminals, Terminal A voor binnenlandse en Europese vluchten en Terminal B voor internationale vluchten. De luchthaven heeft een reeks voorzieningen en diensten voor passagiers, waaronder duty-free winkels, restaurants en autoverhuurkantoren. Er is ook een VIP-lounge beschikbaar voor reizigers. Bordeaux Airport is een hub voor Air France en dient als basis voor easyJet en Ryanair. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto, met de snelweg A630 in de buurt, en er is ook een shuttlebusdienst beschikbaar vanuit het stadscentrum. De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoernetwerk van de regio, met treinen en bussen die regelmatig vanaf de luchthaven naar de stad en de omgeving rijden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Fes-Saiss AirportFes
London Gatwick AirportLonden
Corfu International Airport, "Ioannis Kapodistrias"Kerkyra Island
Santorini AirportSantorini Island
Heraklion International AirportHeraklion
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Nice Cote d'Azur International AirportNice
Lyon-Saint Exupery AirportLyon

Vanaf Bordeaux naar Amsterdam is het 1 uur en 5 minuten minuten vliegen. De afstand is 923 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 55 minuten.

Als je vliegt naar Frankrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Bordeaux-Mérignac Airport wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Bordeaux gebruiken ze type E(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Bordeaux-Mérignac Airport elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Bordeaux-Mérignac Airport is BOD. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Volotea
Ryanair
EasyJet
Brussels Airlines
United Airlines

Er is momenteel geen nieuws over Bordeaux-Mérignac Airport.