Eindhoven Airport wil meer populaire bestemmingen

Eindhoven Airport neemt maatregelen om de kwaliteit van haar bestemmingenaanbod te verbeteren door financiële prikkels te bieden aan luchtvaartmaatschappijen voor specifieke routes. Dit meldt het ED. Dankzij deze regeling zal Transavia starten met vluchten naar Oslo. Eindhoven Airport heeft ook interesse in het toevoegen van bestemmingen zoals München, Zürich, Genève, Berlijn en Stockholm.

Deze financiële stimulans is beschikbaar voor routes die zowel zakelijk als door regionale inwoners gewenst zijn, en die verder dan 400 kilometer van Eindhoven liggen of niet binnen vier uur met ander vervoer te bereiken zijn.

Luchtvaartmaatschappijen die van deze regeling gebruikmaken, moeten zich verplichten de bestemming drie jaar lang minstens drie keer per week aan te vliegen. Het aantal vliegbewegingen op de luchthaven zal door deze regeling niet toenemen.

To top