Dublin Airport mag niet verder groeien

In april reisden meer dan 3,1 miljoen passagiers via Ierlands drukste luchthavens. Dit meldt daa, de exploitant van de luchthavens Dublin en Cork.Het aantal passagiers via Dublin Airport steeg in april met 1% ten opzichte van vorig jaar. Op Cork Airport daalde het passagiersverkeer met 2% vergeleken met april 2023.

Daa CEO Kenny Jacobs zei: “April was de eerste volledige maand van de zomerdienstregeling 2024. Het is bemoedigend dat het passagiersverkeer overeenkwam met vorig jaar. De maand begon sterk, samen met de tweede week van de paasvakantie.”

“De planningslimiet beperkt de groeimogelijkheden op Dublin Airport. Dit betekent dat onze zakelijke en recreatieve passagiers niet kunnen vliegen naar nieuwe bestemmingen met bewezen vraag. Bestemmingen zoals Brazilië, Zuid-Afrika of het Verre Oosten blijven de komende jaren onbereikbaar tot groei weer is toegestaan.”

“Bij Cork Airport bereidt het team zich voor op de drukste zomer in jaren. Er worden drie miljoen passagiers verwacht.”

“Inkomend toerisme uit het VK en continentaal Europa blijft sterk. De bezettingsgraad op vluchten vanuit het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland is goed. Cork Airport introduceert deze zomer drie nieuwe routes naar Brussels Charleroi, Rhodos en Zadar. TUI kondigt een nieuwe dienst naar Corfu aan vanaf mei volgend jaar.”

To top