Helsinki-vantaa

Helsinki-vantaa bevindt zich in Helsinki, Finland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Helsinki.


Tijd
Land Finland
IATA HEL
ICAO EFHK
Tijdzone Europe/Helsinki

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Chengdu Shuangliu International AirportChengdu
Stockholm Arlanda AirportStockholm
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Copenhagen AirportKopenhagen
Kalamata AirportKalamata
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Los Angeles International AirportLos Angeles
John Paul II International Airport Krakow-BaliceKrakau

Vanaf Helsinki naar Amsterdam is het 2 uur en 48 minuten minuten vliegen. De afstand is 1521 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 57 minuten.

Als je vliegt naar Finland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Helsinki-vantaa wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Helsinki gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Helsinki-vantaa elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Helsinki-vantaa is HEL. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Finnair
NORRA
British Airways
Japan Airlines
Air Serbia

Er is momenteel geen nieuws over Helsinki-vantaa.