Edinburgh

Edinburgh bevindt zich in Edinburgh, Verenigd Koninkrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Edinburgh.


Tijd
Land Verenigd Koninkrijk
IATA EDI
ICAO EGPH
Tijdzone Europe/London

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Istanbul Atatuerk AirportBakırköy, Istanbul
Istanbul AirportIstanbul
Stockholm Arlanda AirportStockholm
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
London Heathrow AirportLonden
Washington Dulles International AirportWashington, DC
Newark Liberty International AirportNewark
Glasgow International AirportGlasgow
Chicago O'Hare International AirportChicago

Vanaf Edinburgh naar Amsterdam is het 47 minuten minuten vliegen. De afstand is 666 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 54 minuten.

Als je vliegt naar Verenigd Koninkrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Edinburgh wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Pound (valutacode GBP). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Edinburgh gebruiken ze type G(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Edinburgh elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Edinburgh is EDI. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Jet2.com
Ryanair
Lufthansa
Lufthansa Cargo
Brussels Airlines

Er is momenteel geen nieuws over Edinburgh.