Speciale instructies voor Schotse fans op Edinburgh Airport

Edinburgh Airport heeft een belangrijke mededeling voor Schotse voetbalfans die naar Duitsland vliegen voor Euro 2024: sporran, het traditionele Schotse tasje, moet af bij de veiligheidscontrole. De luchthaven verwerkt naar verwachting 20.000 fans tijdens de groepsfase en nog meer als Schotland de knock-outfase bereikt.

Gordon Dewar, CEO van de luchthaven, benadrukt dat kilts en sporrans de veiligheidsprocessen kunnen vertragen. Fans moeten hun sporran in een bakje leggen voor de scanner en mogelijk extra tijd rekenen voor fouilleringen. Ceremoniële messen, zoals de sgian dubh, zijn niet toegestaan in de cabine en moeten in de ruimbagage.

De luchthaven adviseert fans extra tijd in te plannen voor het aan- en uitkleden van kiltaccessoires en heeft een lijst met nuttige Duitse zinnen voor supporters gepubliceerd.

To top