Dortmund

Dortmund bevindt zich in Dortmund, Duitsland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Dortmund.


Tijd
Land Duitsland
IATA DTM
ICAO EDLW
Tijdzone Europe/Berlin

Dortmund Airport, ook wel bekend als Flughafen Dortmund, is een regionale luchthaven in Duitsland. De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer ten oosten van Dortmund, een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dortmund Airport is gemakkelijk te bereiken via de A2, de hoofdweg van Dortmund naar Berlijn.

Dortmund Airport werd in 1925 geopend als een militaire luchthaven. In de jaren 1950 werd de luchthaven ook voor civiel gebruik geopend. In de jaren 1990 werd de luchthaven uitgebreid met een nieuw terminalgebouw en een tweede landingsbaan.

Dortmund Airport heeft één terminalgebouw met een capaciteit voor ongeveer 2,5 miljoen passagiers per jaar. In het terminalgebouw zijn winkels, restaurants, een reisbureau en een wisselkantoor beschikbaar voor passagiers. Er is ook een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen.

Dortmund Airport heeft twee landingsbanen, waarvan de oudste in 1951 in gebruik werd genomen. De tweede landingsbaan werd in 1990 in gebruik genomen. Beide landingsbanen zijn ongeveer 3.000 meter lang en 45 meter breed.

Vanaf Dortmund Airport kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa, zoals Amsterdam, Barcelona, Londen, Parijs en Praag. De luchthaven is ook goed verbonden met andere steden in Duitsland, zoals Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Griekenland en Turkije.

Vanuit Dortmund Airport worden vluchten aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder; Air Berlin, Eurowings, Ryanair, TUIfly, Turkish Airlines en Vueling. Dit is een selectie van de luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf de luchthaven. Houd er rekening mee dat dit niet een volledig overzicht is en dat het aanbod van luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven kan veranderen. Het is daarom aan te raden om de website van de luchthaven of de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor de meest actuele informatie over het aanbod van vluchten vanaf Dortmund Airport.

 

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Rhodes International AirportRodes Island
Heraklion International AirportHeraklion
Kavala International AirportKavala
München AirportMünchen
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Stuttgart AirportStuttgart
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
London Heathrow AirportLonden
Alicante-Elche AirportAlicante

Vanaf Dortmund naar Amsterdam is het 45 minuten minuten vliegen. De afstand is 214 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 46 minuten.

Als je vliegt naar Duitsland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Dortmund wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Dortmund gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Dortmund elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Dortmund is DTM. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Ryanair
Eurowings
SunExpress
Wizz Air
Ryanair Sun

Er is momenteel geen nieuws over Dortmund.