Bilbao

Bilbao bevindt zich in Bilbao, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Bilbao.


Tijd
Land Spanje
IATA BIO
ICAO LEBB
Tijdzone Europe/Madrid

Bilbao Airport, ook wel bekend als Loiu Airport, is de belangrijkste luchthaven van de regio Baskenland in Spanje. Het vliegveld ligt in Loiu, op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Bilbao. Bilbao Airport is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden verschillende bussen vanuit het centrum van Bilbao naar het vliegveld. De buslijn 3247 vertrekt vanuit het centrum van Bilbao en stopt vlakbij Terminal 1. De buslijn rijdt ongeveer elk halfuur en de reis duurt ongeveer 20 minuten. Er zijn ook buslijnen naar andere steden in de regio, zoals Barakaldo, Getxo en Portugalete. Er is ook een treinstation bij het vliegveld, genaamd Loiu-Aeropuerto. Vanuit het treinstation kun je met de Renfe-trein naar het centrum van Bilbao en andere steden in de regio reizen. Het treinstation bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen van Terminal 1. De taxi's staan hier ook. De rit naar het centrum van Bilbao duurt ongeveer 20 minuten en kost ongeveer 25 euro.

Het vliegveld is opgericht in 1948 en werd in gebruik genomen als een kleinschalig vliegveld voor regionale vluchten. In de jaren 50 en 60 werd het vliegveld uitgebreid en verbouwd om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vluchten.

In de jaren 70 werd het vliegveld opnieuw verbouwd en uitgebreid met een nieuwe terminal en landingsbaan. De terminal werd ontworpen door de bekende Baskische architect Santiago Calatrava en heeft een modern en licht ontwerp. In de jaren 90 en 2000 is het vliegveld verder uitgebreid en verbouwd om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar vluchten. Tegenwoordig is Bilbao Airport een belangrijke luchthaven in Spanje en verwerkt het jaarlijks miljoenen passagiers.

Bilbao Airport heeft slechts één terminal. De terminal is ontworpen door de bekende Baskische architect Santiago Calatrava en heeft een modern en licht ontwerp. De terminal is voorzien van faciliteiten voor passagiers, zoals winkels, restaurants, banken, wisselkantoren en een postkantoor. Het vliegveld heeft ook een aantal vrachtterminals en hangars.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
Stuttgart AirportStuttgart
Hamburg AirportHamburg
München AirportMünchen
Santorini AirportSantorini Island
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Adolfo Suarez Madrid-Barajas AirportMadrid
Lisbon Humberto Delgado AirportLissabon

Vanaf Bilbao naar Amsterdam is het 1 uur en 22 minuten minuten vliegen. De afstand is 1152 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 1 uur en 12 minuten.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Iberia
Vueling Airlines
Volotea
Air Europa
Brussels Airlines

Er is momenteel geen nieuws over Bilbao.