Berlijn heeft beste Europese luchthaven

De beruchte luchthaven Berlin-Brandenburg, Willy Brandt, is uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa. Dit meldt het Britse reisportaal Eurochange. BER scoorde een totaal van 79,5 op 100.

De luchthaven blonk uit in punctualiteit, kindvriendelijkheid en bierprijzen. Volgens Eurochange is 80 procent van de vluchten van en naar Berlijn Brandenburg Airport op tijd.

Berlijn Brandenburg Airport opende in de herfst van 2020, na 14 jaar bouwen, negen jaar vertraging en een budgetoverschrijding van 6 miljoen euro. Ooit was het project een nationale grap, waarbij zelfs de familie van voormalig kanselier Willy Brandt afstand nam van de luchthaven.

Ondanks de roerige start, presteerde Berlijn Brandenburg Airport goed in vergelijking met andere Europese luchthavens. Ook de luchthavens van München en Hamburg, die respectievelijk op de tweede en vierde plek eindigden, scoorden goed op punctualiteit en betaalbaarheid van bier. München scoorde hoger op winkelaanbod, terwijl Hamburg vergelijkbaar scoorde met Berlijn Brandenburg Airport maar minder goed presteerde op winkels, met een totaalscore van 72,5.

De top 10 van beste luchthavens in Europa volgens Eurochange is als volgt:

Berlin-Brandenburg Airport Willy Brandt: 79,5
München Airport: 74,5
Brussels Airport: 73,5
Hamburg Airport: 72,5
Stockholm Arlanda Airport: 70,5
London Heathrow Airport: 69,5
Amsterdam Schiphol Airport: 69,5
Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport: 69,5
Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport: 67

To top