Norte Los Rodeos

Norte Los Rodeos bevindt zich in Tenerife, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Tenerife.


Tijd
Land Spanje
IATA TFN
ICAO GCXO
Tijdzone Atlantic/Canary

Tenerife North Airport, ook wel bekend als Los Rodeos Airport, werd in 1952 geopend en was oorspronkelijk de belangrijkste luchthaven van het Canarische Eiland Tenerife. In 1978 werd Tenerife South Airport geopend als de belangrijkste luchthaven van het eiland en werd Tenerife North Airport overgebracht naar regionale vluchten. Sindsdien is Tenerife North Airport voornamelijk bedoeld voor vluchten naar andere bestemmingen op de Canarische Eilanden en naar het vasteland van Spanje. Het is een belangrijke luchthaven voor het eiland, maar het is over het algemeen minder druk dan Tenerife South Airport.

Tenerife North Airport heeft twee terminals. Terminal 1 is de oudste terminal en wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten binnen de Canarische Eilanden en naar het vasteland van Spanje. Terminal 2 is de nieuwste terminal en werd in 2007 geopend. Deze terminal wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten en low-cost carriers. Beide terminals zijn met elkaar verbonden via een korte loopbrug, zodat passagiers gemakkelijk tussen de terminals kunnen reizen. Tenerife South Airport heeft ook drie terminals.

De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een busdienst, de "Titsa-bus" genaamd, die passagiers naar verschillende bestemmingen op het eiland brengt, waaronder Santa Cruz de Tenerife en Los Cristianos. De bushalte bevindt zich vlak bij de terminal. Er is ook een taxi-standplaats bij de terminal, waar passagiers een taxi kunnen nemen naar hun bestemming op het eiland.

Het aantal bezoekers van Tenerife North Airport varieert sterk gedurende het jaar, afhankelijk van het toeristenseizoen. Volgens gegevens van 2019 was het aantal passagiers dat de luchthaven passeerde ongeveer 5,5 miljoen. 

Er zijn beperkingen aan welke vliegtuigen kunnen landen op Tenerife North Airport, afhankelijk van de grootte van het vliegtuig en de lengte van de landingsbaan. De luchthaven heeft twee landingsbanen, maar de banen zijn niet lang genoeg om te voldoen aan de landingsvereisten van sommige zeer grote vliegtuigen, zoals de Airbus A380 en de Boeing 747. 

 

 

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Adolfo Suarez Madrid-Barajas AirportMadrid
Seville San Pablo AirportSevilla
Barcelona-El Prat AirportBarcelona
Alicante-Elche AirportAlicante
Valencia AirportValencia
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Vigo AirportVigo
Asturias AirportRanón
Fuerteventura AirportFuerteventura
Lanzarote AirportLanzarote

Vanaf Tenerife naar Amsterdam is het 4 uur en 46 minuten minuten vliegen. De afstand is 3170 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 4 uur en 37 minuten.

Als je vliegt naar Spanje is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Norte Los Rodeos wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Tenerife gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Norte Los Rodeos elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Norte Los Rodeos is TFN. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Binter Canarias
Ryanair
Iberia
Vueling Airlines
Canaryfly

Er is momenteel geen nieuws over Norte Los Rodeos.