Stansted

Stansted bevindt zich in Londen, Verenigd Koninkrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Londen.


Tijd
Land Verenigd Koninkrijk
IATA STN
ICAO EGSS
Tijdzone Europe/London

Vanaf Londen naar Amsterdam is het 45 minuten minuten vliegen. De afstand is 311 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 45 minuten.

Als je vliegt naar Verenigd Koninkrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Stansted wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Pound (valutacode GBP). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Londen gebruiken ze type G(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Stansted elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Stansted is STN. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er is momenteel geen nieuws over Stansted.