John F Kennedy International

John F Kennedy International bevindt zich in New York, Verenigde Staten. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf New York.


Tijd
Land Verenigde Staten
IATA JFK
ICAO KJFK
Tijdzone America/New_York

John F. Kennedy International Airport, ook wel JFK Airport genoemd, is een belangrijk internationaal vliegveld gelegen in Queens, New York. Het is een van de drukste luchthavens ter wereld en fungeert als een hub voor verschillende grote luchtvaartmaatschappijen. Het vliegveld heeft acht terminals en is een hub voor American Airlines, Delta Air Lines en JetBlue Airways. Het vliegveld ligt ongeveer 12 kilometer ten zuidoosten van Midtown Manhattan en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder de metro, bus en trein.

John F. Kennedy International Airport (ook wel Idlewild Airport genoemd) werd in 1948 gebouwd als vervanging voor de overbevolkte LaGuardia Airport. Het werd in 1963 naar president John F. Kennedy vernoemd, na zijn aanslag.

In de loop der jaren is JFK Airport meerdere keren uitgebreid en gerenoveerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar luchtvervoer. In de jaren 1970 werd het vliegveld uitgebreid met een vierde terminal en extra gates, en in de jaren 1980 werd een vijfde terminal toegevoegd. In de jaren 1990 en 2000 werden verschillende andere renovaties en uitbreidingen voltooid, waaronder de bouw van Terminal 4, een belangrijke internationale terminal.

JFK Airport heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de luchtvaart en is de plaats geweest van verschillende belangrijke gebeurtenissen, zoals de eerste passagiersvlucht over de Atlantische Oceaan, de eerste non-stop transpacifische vlucht en de eerste supersonische transatlantische vlucht. Vandaag de dag blijft het een belangrijke hub voor internationale reizen en fungeert het als een gateway naar de Verenigde Staten voor miljoenen reizigers per jaar.

John F. Kennedy International Airport heeft vier start- en landingsbanen:

  1. Start- en landingsbaan 4L/22R: Dit is de langste start- en landingsbaan op JFK Airport, met een lengte van 3.963,76 meter. De baan bevindt zich aan de noordwestkant van het vliegveld en wordt gebruikt voor aankomsten en vertrekken.

  2. Start- en landingsbaan 4R/22L: Deze start- en landingsbaan heeft een lengte van 3.658,48 meter en bevindt zich aan de noordwestkant van het vliegveld. De baan wordt gebruikt voor aankomsten en vertrekken.

  3. Start- en landingsbaan 13L/31R: Deze start- en landingsbaan heeft een lengte van 2.560,96 meter en bevindt zich aan de zuidkant van het vliegveld. De baan wordt gebruikt voor aankomsten en vertrekken.

  4. Start- en landingsbaan 13R/31L: Dit is de kortste start- en landingsbaan op JFK Airport, met een lengte van 2.134,00 meter. De baan bevindt zich aan de zuidkant van het vliegveld en wordt gebruikt voor aankomsten en vertrekken.

Naast deze vier start- en landingsbanen heeft JFK Airport ook een helikopterplatform voor helikopteroperaties.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Northeast Florida Regional AirportSt Augustine
Westchester County AirportWhite Plains
Los Angeles International AirportLos Angeles
Washington Dulles International AirportWashington, DC
Newport News-Williamsburg International AirportNewport News
Philadelphia International AirportPhiladelphia
Pellston Regional Airport of Emmet CountyPellston
Aspen-Pitkin County AirportAspen
Syracuse Hancock International AirportSyracuse
William P Hobby AirportHouston

Vanaf New York naar Amsterdam is het 7 uur en 57 minuten minuten vliegen. De afstand is 5848 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 7 uur en 0 minuten.

Als je vliegt naar Verenigde Staten is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar John F Kennedy International wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Dollar (valutacode USD). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In New York gebruiken ze type A / B(voltage 120 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op John F Kennedy International elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van John F Kennedy International is JFK. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Austrian
United Airlines
Delta Air Lines
Lufthansa
Lufthansa Cargo

Er is momenteel geen nieuws over John F Kennedy International.