Flughafen Memmingen-Allgäu

Flughafen Memmingen-Allgäu bevindt zich in Memmingen, Duitsland. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Memmingen.


Tijd
Land Duitsland
IATA FMM
ICAO EDJA
Tijdzone Europe/Berlin

Allgäu Airport Memmingen, ook wel bekend als Flughafen Memmingen, is een regionale luchthaven in Duitsland. De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van Memmingen, een stad in de deelstaat Beieren, en op ongeveer 70 kilometer ten zuidwesten van München. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken via de A96, de hoofdweg van München naar Lindau.

Allgäu Airport Memmingen is vooral populair bij low-cost carriers en biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. De luchthaven heeft één terminalgebouw met een capaciteit voor ongeveer twee miljoen passagiers per jaar. In het terminalgebouw zijn winkels, restaurants, een reisbureau en een wisselkantoor beschikbaar voor passagiers. Er is ook een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen.

Vanaf Allgäu Airport Memmingen kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa, zoals Barcelona, Boekarest, Krakau, Lissabon en Praag. De luchthaven is ook goed verbonden met andere steden in Duitsland, zoals Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Griekenland en Turkije.

Allgäu Airport Memmingen is een kleine, gemakkelijk toegankelijke luchthaven die vooral populair is bij passagiers die op zoek zijn naar betaalbare vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. De luchthaven biedt een aantal voorzieningen om het reisproces voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken, waaronder winkels, restaurants en een wisselkantoor. Er is ook een parkeerterrein beschikbaar voor passagiers die met de auto naar de luchthaven reizen.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
London Stansted AirportLonden
Corfu International Airport, "Ioannis Kapodistrias"Kerkyra Island
Naples International AirportNápoli
Valencia AirportValencia
Thessaloniki AirportThessaloniki
Zadar AirportZemunik (Zadar)
John Paul II International Airport Krakow-BaliceKrakau
Abruzzo AirportPescara

Vanaf Memmingen naar Amsterdam is het 44 minuten minuten vliegen. De afstand is 618 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 37 minuten.

Als je vliegt naar Duitsland is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Flughafen Memmingen-Allgäu wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Memmingen gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Flughafen Memmingen-Allgäu elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Flughafen Memmingen-Allgäu is FMM. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Ryanair
Wizz Air
Ryanair Sun
Eurowings Europe
Eurowings

Er is momenteel geen nieuws over Flughafen Memmingen-Allgäu.