London-Heathrow breekt passagiersrecord

London-Heathrow Airport heeft in juli 2024 een passagiersrecord gebroken. Met 7,9 miljoen reizigers behoudt het de titel als drukste luchthaven van Europa in de eerste helft van het jaar.

In de periode van 8 tot 28 juli overtrof het vliegveld voor drie weken op rij het record van 1,8 miljoen passagiers per week. Zes van de drukste vertrekdagen ooit vielen na 22 juli, toen de zomervakantie begon.

In juli alleen al, bediende Heathrow 161.783 passagiers, voerde 2.491 vliegtuigbewegingen uit en transporteerde 1.016 ton vracht. Hiermee overtrof het Amsterdam Schiphol, Frankfurt, Madrid en Parijs-Charles de Gaulle qua passagiersaantallen.

Populaire bestemmingen vanuit Heathrow waren onder andere Venetië, Larnaca, Doha, Dublin, Dubai en New York JFK. Ook zagen bestemmingen in de VS zoals Orlando, Chicago, San Francisco, Boston en Dallas een toename in verkeer.

Ondanks deze successen, meldde Heathrow een verlies van 90.000 passagiers sinds de invoering van het Electronic Travel Authorization (ETA) systeem in 2023. Dit systeem vereist een vergoeding van £10 voor bepaalde nationaliteiten die het VK binnenkomen of doorreizen.

To top