Thai start weer met vluchten tussen Brussel en Bangkok

Na twee jaar hervat THAI de vluchten tussen Brussel en Bangkok. Vanaf 1 december is er dagelijks een vlucht, uitgevoerd met een Boeing 787-8. Dit toestel biedt 256 zitplaatsen waarvan 22 business en 234 economy.

De route startte in november 2011 met drie wekelijkse B777-200 vluchten. Capaciteit en frequentie werden over de jaren geleidelijk uitgebreid. De introductie van de A350-900 leidde tot een kleine capaciteitsdaling, maar verbeterde het passagierscomfort.

Voor de pandemie piekte THAI met zes wekelijkse vluchten in de winter van 2019. Na een beperkte herstart in 2021, stopte de route tijdelijk in augustus 2022.

Dit jaar kondigde THAI aan de route naar Brussel eind 2024 te hervatten. De dagelijkse frequentie, ondanks een iets lagere capaciteit, versterkt Brussels Airport als Europese hub. Het biedt uitgebreide reismogelijkheden voor Thaise en Europese passagiers. Wekelijks biedt THAI nu 1.792 zitplaatsen aan, minder dan de 1.926 voor de crisis. Toch onderstreept de luchthaven het belang van deze dagelijkse verbinding.

To top