Overlast van Schiphol neemt toe voor Amsterdam

Door onderhoud aan Schiphol’s Zwanenburgbaan, dat start op 17 juni, neemt de geluidsoverlast boven Amsterdam toe. De werkzaamheden duren tot 28 juni. Tijdens deze periode zullen meer vluchten via de Buitenveldertbaan, Kaagbaan en Schiphol-Oostbaan gaan, wat vooral in Noord, Centrum, Oud Zuid en Nieuwe Meer voor meer vliegverkeer zorgt.

De Zwanenburgbaan krijgt onderhoud aan asfalt, markeringen, bekabeling, regenwaterafvoer en de verlichting. Ook worden de omliggende grasvelden gemaaid. Na het onderhoud, vanaf 29 juni, zal de baan minder ingezet worden vanwege de vervanging van het oude landingssysteem, een proces dat naar verwachting tot medio september duurt.

In die periode vinden ook meetvluchten plaats om de nauwkeurigheid van het vernieuwde systeem te testen. Pas als dit systeem twee maanden feilloos functioneert, mag de Zwanenburgbaan weer volledig worden gebruikt, mogelijk vanaf midden november.

To top