Nieuwe daklozenopvang opent bij Rotterdam The Hague Airport

In de Vokelstraat, dicht bij Rotterdam The Hague Airport, opent op 3 juni een nieuwe daklozenopvang. De opvang is speciaal bedoeld voor migranten die hun werk en onderdak zijn verloren. De opvang biedt plaats aan zestig personen voor een periode van 6 tot 8 weken. Gedurende deze tijd volgen zij een intensief traject om zelfstandigheid te herwinnen.

Toegang tot de opvang vereist dat men minimaal drie maanden in Rotterdam of omgeving heeft verbleven. “Mensen kunnen niet direct vanuit Oost-Europa hierheen komen”, aldus wethouder Buijt. “Onze organisaties kennen de situatie en weten wie de nieuwkomers zijn. Wie niet meewerkt maar wel overlast veroorzaakt, zal met toezichthouders te maken krijgen.”

Deze opvang is een eenjarige proef binnen het ‘Actieplan Buitenslapers’, gericht op het verminderen van dakloosheid in de stad.

To top