Bewoners parkerende vakantiegangers zat in Rotterdam

Volgens een artikel op Ad.nl ondervinden bewoners van Rotterdam flink meer overlast door parkerende vakantiegangers. De ongenoegen groeit vooral nu Schiphol vanaf 17 juni onderhoud uitvoert aan de Zwanenburgbaan. Hierdoor moeten andere banen vaker gebruikt worden, wat leidt tot meer vliegverkeer over verschillende stadswijken.

De overlast van vliegtuigreizigers die gratis parkeren, neemt toe. Claudia, een lokale bewoonster, uit haar frustratie door rauwe eieren op auto’s te gooien. Andere bewoners markeren auto’s met rode verf als teken van protest.

Het probleem concentreert zich rond de Zwanenburgbaan. De aanhoudende parkeerproblemen dringen de bewoners tot wanhoop. Voorgesteld wordt om betaald parkeren in te voeren, iets waar bewoners niet op zitten te wachten vanwege de extra kosten.

Rotterdam The Hague Airport is zich bewust van het probleem en plant een campagne om reizigers te ontmoedigen in de buurt te parkeren. De luchthaven wil reizigers aansporen gebruik te maken van officiële parkeerterreinen of openbaar vervoer.

Deze zomer wil de luchthaven grote borden in de aangrenzende wijken plaatsen om het parkeren daar te ontmoedigen. Bewoners blijven sceptisch over de effectiviteit van deze maatregelen, omdat de aantrekkingskracht van gratis parkeren groot blijft.

To top