Brussels Airlines vecht omgevingsvergunning Brussels Airport aan

Brussels Airlines gaat in beroep tegen de nieuwe omgevingsvergunning van Brussels Airport, uitgereikt door Vlaams minister Zuhal Demir. Deze stelt een limiet van 240,000 vliegbewegingen per jaar tot 2032, wat volgens de luchtvaartmaatschappij onredelijk is.

Woordvoerder Nico Cardone benadrukt dat er betere manieren zijn om geluid en emissies te verminderen, zoals het vernieuwen van de vloot met A320neo-vliegtuigen, die aanzienlijk stiller en schoner zijn. “Operationele beperkingen moeten een laatste redmiddel zijn,” stelt Cardone.

De vergunning is ook controversieel bij milieuorganisaties en bewonersverenigingen, die de maatregelen onvoldoende vinden voor de bescherming van gezondheid en milieu. Binnen de Brusselse regering is er verdeeldheid over de vergunning, met ministers van Ecolo en Open VLD in conflict over de aanpak.

Brussels Airport zelf waarschuwt dat de beperkingen de groei van het luchthavenecosysteem kunnen hinderen na 2032.

To top