Transavia annuleert vluchten vanaf Rotterdam

Transavia heeft wederom aangekondigd dat ze genoodzaakt zijn om vluchten te annuleren. De annuleringen vinden plaats in de zomer van 2024, nadat eerder dit jaar ook al vluchten in het voorjaar werden geannuleerd. In totaal betreft het 124 vluchten, wat neerkomt op 20.000 stoelen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het is onzeker of er nog meer annuleringen zullen volgen.

Al enige tijd kampt Transavia met operationele problemen. In maart werd bekend dat vluchten van april tot en met juni geannuleerd moesten worden vanwege vertragingen bij onderhoudswerkzaamheden. De vraag of de luchtvaartmaatschappij de zomer zonder verdere problemen kan doorkomen, blijft bestaan.

Reeds in 2023 ondervond Transavia gelijksoortige problemen door een tekort aan vliegtuigen, wat resulteerde in meerdere geannuleerde of vertraagde vluchten. De problemen van dit jaar zouden opgelost moeten zijn, echter blijkt dit niet het geval.

Naast de eerder genoemde 124 vluchten, bevestigt Hugo Thomassen van Airport Coordination Netherlands deze annuleringen aan De Telegraaf. De annuleringen zullen niet resulteren in wijzigingen van pakketreizen; er worden eerst onverkochte stoelen uit de verkoop gehaald. Reizigers kunnen echter te maken krijgen met alternatieve routes en prijsverhogingen, aangezien vluchten mogelijk gecombineerd worden met andere Transavia vluchten. De luchtvaartmaatschappij streeft naar een stabiele bedrijfsvoering en neemt snel maatregelen om de impact op passagiers en personeel te beperken.

To top