Tranavia start nieuwe route naar Tbilisi

Op zaterdagmiddag heeft Transavia een nieuwe vliegroute gelanceerd van Schiphol naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. De inauguratie van de route werd gemarkeerd door een ceremonie voorafgaand aan het vertrek, waarbij Marcel de Nooijer, CEO van Transavia, en David Solomonia, de Georgische ambassadeur in Nederland, aanwezig waren.

Gedurende het zomerseizoen zal Transavia tweemaal per week vluchten uitvoeren van en naar Tbilisi, op woensdagen en zaterdagen. “Georgië vormt een prachtige nieuwe uitbreiding van ons netwerk,” verklaarde De Nooijer. Hij benadrukte de missie van de luchtvaartmaatschappij om verschillende mensen en regio’s met elkaar te verbinden, en de groeiende interesse van reizigers in het verkennen van nieuwe bestemmingen.

Tbilisi wordt gepresenteerd als een veelzijdige bestemming die zowel geschikt is voor stedentrips als voor het ontdekken van de natuur. De stad, rijk aan historie en moderne cultuur, kenmerkt zich door een oud stadscentrum met smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en sfeervolle pleinen. Aan de rand van het indrukwekkende Kaukasusgebergte gelegen, biedt Tbilisi ook volop mogelijkheden voor wandelliefhebbers en natuurfanaten. Daarnaast is de regio Kakheti bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van Georgië als reisbestemming.

To top