Staking op Heathrow Airport

In Londen kondigde de Public and Commercial Services (PCS) vakbond aan dat meer dan 300 medewerkers van Heathrow, het drukste vliegveld van Groot-Brittannië, vanaf maandag vier dagen in staking gaan. Dit uit protest tegen wijzigingen in hun arbeidsvoorwaarden. De staking zal plaatsvinden in de terminals 2, 3, 4 en 5. Het is nog onduidelijk wat de impact is voor passagiers.

Een andere vakbond, Unite, heeft ook aangegeven dat hun leden van 7 tot 13 mei zullen staken op Heathrow. Deze actie is een reactie op plannen om honderden functies uit te besteden.

De aanhoudende inflatie en de zware kosten van levensonderhoud hebben in Groot-Brittannië de afgelopen jaren geleid tot herhaalde stakingsacties. Verschillende beroepsgroepen zoals leraren, verpleegkundigen, treinpersoneel en luchthavenmedewerkers hebben het werk neergelegd uit protest tegen lage lonen en arbeidsomstandigheden.

To top